Magyar Péter-ügy: Varga Judit nyilatkozatait igazolja a teljes rendőrségi jegyzőkönyv

2024. április 30. 15:56

Fenyegetőzés, személyi szabadság korlátozása és trágár gyalázkodás – ezekről mind említést tesz Magyar Péterrel kapcsolatban a Mandiner által nyilvánosságra hozott dokumentum.

2024. április 30. 15:56
Vizvári Soma

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP

Magyar Péter 

nem azért áll most ott a pulpituson, mert régóta ezt szerette volna, hanem mert elhagytam őt. Nem voltam hajlandó engedni a zsarolásának” 

mondta Varga Judit egykori igazságügyi miniszter, Magyar Péter volt felesége nemrég az ATV Frizbi című műsorában.

Mint ismert, Varga Judit nem sokkal azután adta az interjút Hajdú Péternek, hogy Magyar Péter kiszivárogtatott róla egy hangfelvételt, melyet még házasságuk idején készített.

„Nem kívánom senkinek, hogy olyan helyzetbe kerüljön, hogy a házastársa titokban hangfelvételt készít a beszélgetésükről, hogy folyamatosan zsarolja. Ráadásul mindezt nem politikai céllal, ahogy most beállítja, hanem azért, hogy ne váljak el tőle, mert akkor elveszti a jól fizető pozícióit. Ha a nyilvánosság elé állok, hogy milyen házasságunk volt, ha nem állítom le az újságírókat, akkor rosszul fogok járni, mindig ezt mondogatta” – fogalmazott Varga Judit, aki azt is elárulta,

nem tudta, milyen felvételeket rejtegethet róla volt férje.

A Mandiner által most nyilvánosságra hozott rendőrségi jegyzőkönyvben – mely arról az esetről készült, amikor Varga Judit védett személyként testőre jelenlétében akarta Miskolcra szállítani gyermekeit, de Magyar Péter ebben igyekezett meggátolni, nem válogatva az eszközökben – 

valóban olvasható, hogy Magyar a magánéleti céljait politikai fenyegetőzéssel kívánta elérni.

Ezt is ajánljuk a témában

Az egész kormányt megbuktatom, ez lesz az évszázad válása, az ország botránya!” 

– fenyegetőzött Magyar a jegyzőkönyv szerint. Szintén olvasható a dokumentumban hogy Magyar azzal próbálja megijeszteni Varga Juditot és az őt védő rendőrt, hogy élőzni kezd a Facebook-on, valamint a helyszínre hívja az RTL-t.

Egybecseng mindezzel, hogy Varga Judit a Frizbinek azt mondta, házasságuk alatt egy idő után Magyar Péternek szokásává vált viták során azzal fenyegetőzni, hogy előveszi a telefonját és élőzni kezd a Facebook-on.

A rendőrségi jegyzőkönyv arról is említést tesz, hogy Magyar Péter először megpróbálta Varga Juditot megakadályozni abban, hogy elhagyja a lakást. 

A dokumentumot rögzítő rendőr, aki ezalatt a lakáson kívül tartózkodott, belülről csattanásokat és egyre hangosabb kiabálást hallott, valamint azt, ahogy Varga Judit felkiált: „Engedj el!”.

A rendőr szerint ez után Varga azzal is megpróbálkozott, hogy a bejárati ajtó helyett az ablakon távozzon.

Varga Judit elmondása szerint nem ez lett volna az első eset, hogy Magyar bezárta valahova. 

A Frizbiben ugyanis elmesélte: 

Bezárt egy szobába, azért, mert bekattant azon, hogy mentünk egy nyári rendezvényre,

éppen sminkeltem, és valamiért ő nem akart oda elmenni, mert valószínűleg nem tudta elviselni, hogy nekem megnyitó beszédet kell ott mondani – akkor már miniszter voltam”.

Varga ezután elkezdett kiabálni a gyerekeinek, hogy szabadítsák ki,

a nagy fiam hozott egy kulcsot, akkor még csak tizenegy éves volt, és ő szabadított ki. Minden gyerek emlékszik még erre a jelenetre.”

A volt igazságügyi miniszter egyébként az interjúban arra is panaszkodott, hogy a férje rendszeresen minősíthetetlen hangon beszélt vele, ez pedig a rendőrségi jegyzőkönyben is visszaköszön. 

A Varga Judit védelmét ellátó rendőr ugyanis arról számolt be, hogy Magyar többször „trágár, gyalázkodó, fenyegető stílusban” kiabált és „végig agresszívan, fenyegető és megfélemlítő módon viselkedett”.

Magyar Péter egyszerre állítja, hogy a jegyzőkönyv „hamisított”, és hogy bűncselekmény volt kiszivárogtatni

Cikkünk megjelenését követően Magyar Péter Facebook-kommentben a következőt írta:

„Igen, ez még mindig az a hamisított jegyzőkönyv, aminek a 90 %-ka hazugság és amit bűncselekménnyel szivárogtattak ki. De hát ez a propagandistáknál és bűnözőknél mit se számít, ugye Szalai Zoli? Mondjuk az igaz, hogy ő megütött és én őt soha. És az js, hogy a rendőr bűncselekményt követett el, amikor nem engedett a gyerekeimhez.”

Varga Judit Frizbi-interjúját alább nézheti vissza:


 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. május 01. 11:06 Szerkesztve
Nem kellett volna "etetni" egy ilyen számító, beteg, sz@rcsimbókot. Van száz, meg száz arra érdemesebb ember! Egyébként meg örüljünk, hogy odakerült, ahová való a mocsaras pöcegödörbe, az ellenzéki oldalra. Mi legalább tőle megtisztultunk és a családja is fellélegezhet. Sajnos vannak ilyen esetek, amikor jobb, ha felbomlik egy mérgező kapcsolat. Varga Judit, aki egy tehetséges nő és a gyerekei is esélyt kaptak így egy nyugodt, emberi életre.
zsuzsa-963
2024. május 01. 10:34
Ez a kiteregető játék egyedül a politikának jó, sem Varga Juditnak sem a gyermekeinek nem használ. A gyermekek szeretet helyett a rogáni politika által gerjesztett ellenségeskedésben nőnek fel. Ez az igazi gyermekvédelem!!!
zsuzsa-963
2024. május 01. 08:04
Ezzel az undorító kiteregetéssel csak a politikai elit járatja le magát. Ilyet soha nem tett vitéz nagybányai Horthy Miklós, fraknói és galántai herceg Esterházy Pál, széki gróf Teleki Pál, nagykállói gróf Kállay Mikós. Jól látszik hogy a mostani elit milyen primitív Magyar Pétertől Varga Juditon át egész Rogán Antalig.
bagira002
2024. május 01. 05:16 Szerkesztve
Tőről metszett kommunista fióka. https://www.origo.hu/itthon/2024/04/magyar-peter-dreross-pal-baloldal-jogi-esetek-teve-avh?utm_medium=Social&utm_campaign=Origo&utm_source=Facebook#Echobox=1714295740
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!